Прошутто Крудо / Prosciutto Crudo, 100 г

Виробник La Bottega Del Gusto

Модель: MEAT - 2336

Наявність: На складі

Ціна 85.00 грн
Кількість:

Характеристики

Бренд: Dal Salumiere
Країна: Італія
Тип: Сировялена
Тип м'яса: Свинина
Вага: 100g

Опис

Прошутто (Prosciutto) - улюблена в багатьох країнах італійська шинка. Однак вона не має нічого спільного з тією шинкою, яку ми традиційно звикли бачити на прилавках вітчизняних магазинів. Прошутто є в'ялений свинячий окіст - його продають цільним шматком м'яса або нарізаним на найтонші скибочки. Вірність виробників традиціям виготовлення і багатовікова історія дозволили італійській шинці з легкістю вступити до лав всесвітньо відомих делікатесів.

 

Прошутто (Prosciutto) готують всього з двох компонентів: свинина і сіль. Використання інших спецій або консервантів категорично заборонено. Шинка не повинна піддаватися заморожуванню. Процес виготовлення займає близько року. М'ясо зберігає натуральний червоний колір завдяки природному процесу дозрівання. Смак шинки солодкий, вишуканий, інтенсивний.

Багато хто знає, що італійське прошутто має відомого іспанського родича - хамон. Незважаючи на їх велику схожість, ці продукти мають ряд суттєвих відмінностей - чим же відрізняється прошутто від хамона ?:

 

1. Місце виробництва і кліматичні умови території, значно впливають на смак.

2. В Іспанії тварин годують жолудями, а в Італії основу раціону складають кукурудза та інші злаки.

3. Завдяки використанню чорних порід свиней хамон має більш темну поверхню, ніж прошутто.

4. Посол прошутто йде в приміщеннях, а хамон солять в закритих контейнерах. Це робить іспанський продукт сухіше і жорсткіше італійської шинки.

5. Хамон, на відміну від прошутто, витримують близько 48 місяців. Тому вартість такого делікатесу дуже висока. Готовність окосту в Італії настає в середньому до року, тому і ціна його набагато нижче.

 

 

Іспанці вважають хамон найсмачнішою шинкою в світі, в той час, як італійці категорично не згодні з такою думкою. На якому з делікатесів зупиніться ви, буде суто вашим особистим рішенням.

 

В Італії прошутто їдять самостійно в складі м'ясної тарілки або, обернувши навколо хлібної палички гріссіні (grissini). Шинка прекрасно поєднується з динею, виноградом,італійськими сирами,оливками, інжиром. Якщо у вас є свої переваги, то прошутто прекрасно доповнить смак будь-якого першої або друго\ страви.

Особливою любов'ю користується салат з прошутто. Він досить простий у приготуванні. Змішують нарізаний зелений салат, найтонші скибочки шинки і шматочки пармезану. Все це заправляють невеликою кількістю оливкової олії і насолоджуються смачною, корисною і досить легкою стравою.

Ви у захваті  від піци? Безсумнівно, піца з прошутто задовольнить будь-які смакові вимоги. Ви здивуєтеся, але ця страва не має єдиного рецепта. На просторах інтернету є тисячі варіантів.

І, нарешті, про спиртні напої. Шинка стане чудовим аперитивом до пива або до вина (переважно біле або Prosecco).

Відгуки (0)

Написати відгук

Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.
Погано           Добре