0971804318
Пармезан Parmareggio Parmigiano Reggiano 30 mesi D.O.P,250 г
Бренд: | Parmareggio |
Витримка: | 30 місяців |
Країна: | Італія |
Тип: | Пармезан |
Тип молока: | Коров'яче |
Вага: | 250 g |
Опис
Parmareggio Parmigiano Reggiano 30 mesi D.O.P
Пармезан - італійський сорт твердого сиру довгого дозрівання, відмічений знаком якості DOP (Denominazione di Origine Protetta - найменування, захищене за походженням). Текстура ламка, сир з не рівним зрізом, кришиться при нарізанні. Смак ніжний, з пікантним присмаком.
Пармезан вживається як самостійне блюдо або використовується у вигляді добавок до пасти, піци, супів і салатів, його також їдять з бальзамічним оцтом. В Емілії-Романьї парміджано часто їдять з грушами і волоськими горіхами в кінці трапези.
Один із символів гастрономії Made in Italy, Парміджано Реджано (Parmigiano Reggiano) - це варений твердий сир з частково знежиреного (шляхом зняття вершків) коров'ячого молока, що охороняється c за допомогою знака якості DOP - Denominazione di origine protetta - «Найменування, захищене за походженням» .
Молоко вечірнього надою доставляють на сироварню і розливають по великим сталевим чанам, де воно відстоюється всю ніч. На наступний день з молока знімаються вершки (їх використовують для виробництва вершкового масла) і доливається молоко ранкового надою. Так починається робота сировара: для створаживания в молоко додають сичужний фермент, потім сирне зерно розбивають і розкладають за формами, де сирний коло приймає звичний вигляд.
Через кілька днів сири солять; цей процес триває 20-30 днів. Так починається фаза дозрівання, яка може тривати від 12 до 24 місяців. До появи в продажу сирні голови перевіряють спеціальним молоточком-камертоном, який допомагає визначити за допомогою звукових вібрацій, повністю чи затвердів сир всередині. У цей момент на «лицьову» і «зворотний» сторони сиру наноситься спеціальне клеймо, що повторюється також по всьому колу головки сиру.
Один коло парміджано важить приблизно 32 кг; якщо врахувати, що для виготовлення одного кілограма сиру потрібно 16 літрів молока, виходить, що для отримання однієї голови сиру потрібно більше 5 гектолітрів.
Парміджано можна подати як самостійне блюдо, а можна використовувати в тертому вигляді - це основний інгредієнт сотень страв. За усталеними правилами, подавати до столу прийнято витриманий як мінімум протягом 12 місяців сир, а в тертому вигляді слід вживати парміджано (не менше 24 місяців дозрівання).
Часто парміджано продається у вигляді шматочків у вакуумній упаковці, так він і довше зберігається. Як би там не було, при зберіганні в холодильнику досить обернути сир плівкою.
Парміджано можна вживати в їжу з медом або варенням, або додавати в салати (наприклад, з брезаолой і руколою), до пасти або супів.